Ja zamontowałem niemal na stałe. W jednej z zaślepek wywierciłem otwory i skręciłem razem z uchwytem nawigacji odpiętym od przyssawki, w sąsiedniej zaślepce wywierciłem otwór do wyjścia wtyczki zasilającej, zasilacz/ładowarkę zmodyfikowałem dolutowując w jej środku przewody "+" i "-" które na specjalne spinki zostały wpięte w instalację. Napięcie jest podawane równocześnie z włączeniem zapłonu, więc ładowarka na postoju nie pobiera prądu.
Najważniejszy cel został osiągnięty, w okolicy lewarka od biegów nie ma żadnego kabla, nawigacja jest raczej niewidoczna dla wandali, da się ją obsługiwać nie odrywając ręki od lewarka zmiany biegów... Samo urządzonko można wypiąć i schować pozostawiając uchwyt i kabel zasilający na miejscu.
no ale tam nie ma słowa o podatku VAT od raty leasingu tylko o podatku VAT od paliwa.
Jest jeszcze trochę czasu - zresztą znam takich co kupują na allego małą ciężarówkę stawiają pod firmą i równo wszyscy na nią tankują i odliczają VAT od paliwa - taka polska właśnie
"Warto przy okazji dodać, że Ministerstwo Finansów zamierza zaproponować przepisy przejściowe, które umożliwią odliczanie 100% kwoty VAT zawartej w ratach leasingu operacyjnego przez tych przedsiębiorców, którzy podpiszą umowę leasingu jeszcze przed wejściem w życie ograniczeń, przez cały okres trwania takiej umowy.
Nie dotyczy to jednak paliwa. Tutaj wszyscy podatnicy posiadający samochody z kratką stracą możliwość odliczania VAT z chwilą wejścia w życie przepisów, które zamierza wprowadzić rząd."
A czy auta typu ciezarowy VAN (Panda) albo takie Pick-Upy jak Fiata Strada tez straca taka mozliwosc ?? Tam jest wbite obecnie w dowod VAT-1 albo inny opcja, czy te obecne osobowki z kratka tez maja taka adnotacje w dowodzie :?:
[rodzaj pojazdu] mam napisane -> "Samochód Ciężarowy"
Ta adnotacja to faktycznie zmienia sie w tych osobowkach z kratka jak wiatr zawieje - ja znam 3 wersje: samochod ciezarowy, samochod uniwersalny, samochod osobowo-ciezarowy
Nie chce zaczynać kolejnej dyskusji - ale takie odliczenia powinny być na wszystkie samochody firmowe, bez względu na ich rodzaj, a tak to się tworzy jakieś paranoje z kratką w Cayenne, Q7 itd... ostatnio był taki artykuł o tym jak się kojarzy prywatny przedsiębiorca większości ludzi w różnych państwach, wniosek był taki: na zachodzie bohater dający miejsca pracy itd.. a w PL przedsiębiorca to złodziej, kanciarz, oszust...
W samochodach posiadających wpis do dowodu VAT -1 do 4 nic się nie powinno zmienić ponieważ będą spełniać przepisy zawarte w ustawie o VAT czyli przestrzeń ładunkową powyżej 50% przestrzeni użytkowej pojazdu oraz mają ładowność większa niż 500 kg.
Jak dla mnie zmiana przepisu jest idiotyczna i zamiast plusów będzie miała więcej minusów poprzez wzrost kosztów prowadzenia działalności gospodarczej no ale to nasza Polska rzeczywistość
"Warto przy okazji dodać, że Ministerstwo Finansów zamierza zaproponować przepisy przejściowe, które umożliwią odliczanie 100% kwoty VAT zawartej w ratach leasingu operacyjnego przez tych przedsiębiorców, którzy podpiszą umowę leasingu jeszcze przed wejściem w życie ograniczeń, przez cały okres trwania takiej umowy.
jakaś iskierka, moja ksiegowość mówi, że do tej pory po zamianie przepisów tak było, i dla takiego założenia poczyniam zakup
Bardzo przepraszam ale ja w dowodzie w pozycji [rodzaj pojazdu] mam napisane -> "Samochód Ciężarowy"
To nie ma najmniejszego znaczenia gdyż określenie samochód ciężarowy ma różne definicje dla różnych organów państowych. Zgodnie z tym różne definicje samochodu ciężarowego są w:
- ustawie o ruchu drogowym
- ustawie o podatku dochodowym
- ustawie o podatku VAT
Co więcej w tej sytuacji prawo zadziała wstecz. Nabywając w danym momencie auto podatnik nabył prawo do odliczeń podatkowych (VAT od paliwa). W pewnym momencie trach okazuje się że prawo to podatnik utracił. Co więcej jest to po prostu bandytyzm gdyż np w sytuacji w której podatnik nie ma możłiwości sprzedania samochodu który nie spełnia nowych przepisów i zakupienia nowego spełniającego wymogi (np auto jest w leasingu operacyjnym i nie minęły jeszcze 2 lata) jest narażony na straty gdyż koszty prowadzenia działalności rosną o nieodliczalny VAT. Co w skrajnej sytuacji może doprowadzić firmę do bankructwa.
Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Co więcej jest to po prostu bandytyzm gdyż np w sytuacji w której podatnik nie ma możłiwości sprzedania samochodu który nie spełnia nowych przepisów i zakupienia nowego spełniającego wymogi (np auto jest w leasingu operacyjnym i nie minęły jeszcze 2 lata) jest narażony na straty gdyż koszty prowadzenia działalności rosną o nieodliczalny VAT.
Martinez, ale w przypadku leasingu operacyjnego piszesz o Vacie od paliwa?Bo przecież od auta odliczasz chyba od razu, w dodatku musisz przy zawieraniu umowy leasingowej wpłacić sam cały Vat (przynajmniej jedna firma tak ode mnie chciala :roll: ).
Martinez, ale w przypadku leasingu operacyjnego piszesz o Vacie od paliwa?Bo przecież od auta odliczasz chyba od razu, w dodatku musisz przy zawieraniu umowy leasingowej wpłacić sam cały Vat (przynajmniej jedna firma tak ode mnie chciala :roll: ).
Nie, nie, nie po kolei. Są 2 "typy" leasingu:
- operacyjny - VAT odliczany jest od każdej FV wystawionej przez firmę leasingową (czyli w całym okresie). O ile jest to przedmiot od którego VAT można odliczać
- finansowy VAT naliczany jest na początku od całej wartości Umowy. Taki VAT owszem jest do odliczenia na początku jak przy zakupie za gotówkę. Firma leasingowa wystawia w tej sytuacji fakturę na początku na wartość całej Umowy a LB dostaje co miesiąc noty obciążeniowe. Tak przynajmniej jest w firmie w której rabotaju. Niestety w tym durnym państwie przepisy są tak konstruowane żeby urzednicy mogli je dowolnie interpretować więc nie dam sobie łba uciąć że inne firmy leasingowe robią identycznie.
Natomiast masz rację przykład który podałem dotyczył odliczania VATu od paliwa.
Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
odkopię temat gdyż coś z tym odliczaniem vatu miało się zmienić od nowego roku? Ktoś się orientuje jak to będzię wyglądać?
Chciałbym odliczać vat od paliwa i potrzebuję kupić auto. Jakie było by najlepsze, że US nie mógł się przyczepić? Seicento van czy Żuk-oba powinny spełnić wymogi o vat-1.
A ja się już pogubiłem. Mam kratę od 2010r. i w dowodzie wbite N1. Czy od 1 stycznia będę mógł na starych zasadach (sprzed 2011r.) odliczać VAT z paliwa?
Komentarz